Hoe een pwa je b2b webshop naar een hoger niveau tilt

Posted byIris Posted on6 August 2023 Comments0

Als je een b2b webshop hebt, heb je waarschijnlijk al gehoord van de term PWA of Progressive Web App. Maar wat betekent dit precies en waarom zou het belangrijk voor je kunnen zijn? In deze blog duiken we in de wereld van pwa‘s en hoe ze jouw B2B webshop naar een hoger niveau kunnen tillen.

Voordat we ingaan op de voordelen van PWA’s voor B2B webshops, laten we eerst eens kijken wat een PWA precies is.

Wat is een pwa en waarom is het belangrijk voor je b2b webshop?

Een Progressive Web App (PWA) is een soort website die functioneert als een mobiele app. Met andere woorden, je kunt je website bekijken en gebruiken alsof het een app is op je smartphone of tablet. Dit is geweldig nieuws voor iedereen met een B2B webshop, omdat het betekent dat je klanten een soepelere en meer gestroomlijnde ervaring kunnen hebben wanneer ze je site bezoeken.

Maar waarom is dit belangrijk? Het antwoord is simpel: gebruiksgemak. In de hectische wereld van B2B-verkoop wil je alles zo eenvoudig en efficiƫnt mogelijk maken voor je klanten. En dat is precies wat een PWA kan doen.

Hoe kan een pwa je b2b webshop verbeteren?

Er zijn tal van manieren waarop een PWA je B2B webshop kan verbeteren. Laten we er eens een paar bekijken.

Verbeterde snelheid en prestaties met pwa

Een van de grootste voordelen van het hebben van een PWA is de verbeterde snelheid en prestaties. Omdat PWA’s ontworpen zijn om te werken als mobiele apps, zijn ze ongelooflijk snel en responsief. Dit betekent dat je klanten sneller kunnen navigeren door je ‘b2b webshop , pwa’, wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkopen.

Pwa en de invloed op gebruikerservaring

Naast snelheid en prestaties, biedt een PWA ook een verbeterde gebruikerservaring. Met functionaliteiten zoals pushmeldingen en offline toegang, kunnen PWA’s de manier waarop je klanten met je bedrijf omgaan volledig veranderen.

Praktijkvoorbeelden van succesvolle b2b webshops met pwa

Er zijn tal van succesverhalen van bedrijven die hebben geprofiteerd van het implementeren van een PWA voor hun B2B webshop. Een daarvan is bijvoorbeeld Alibaba. Na het implementeren van hun PWA zagen ze een toename van 76% in hun totale conversies.

Samengevat, het implementeren van een PWA voor je B2B webshop kan tal van voordelen bieden. Van verbeterde snelheid en prestaties tot een betere gebruikerservaring, er is geen reden om niet te overwegen om deze technologie te implementeren voor jouw bedrijf.

Category